FUTURE GREEN CITY Hét totaal event voor de leefbare stad 29 november t/m 1 december Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Stad van de toekomst vraagt om leiderschap en durf!

“Wat mij van Future Green City 2015 is bijgebleven, is dat de stad van de toekomst om leiderschap en durf vraagt. Een hoge kwaliteit van de bezoekers, veel inspiratie en innovatieve exposanten hebben deze eerste editie tot een succes gemaakt. Dat smaakt naar meer, want we staan voor grote uitdagingen!

In de toekomst zullen steeds meer mensen in de stad wonen. Op een klein oppervlak moet geleefd, gewerkt, gewoond en gerecreëerd worden. Hoe houden we de stad leefbaar, waarbij we niet alleen moeten letten op de wensen van de mensen? De druk op de aarde neemt steeds verder toe en dat merken we onder andere in de verandering van het klimaat en de uitputting van fossiele brandstoffen.

Ik vind het een geweldige uitdaging om nu al na te denken over hoe we de wereld beter en groener aan toekomstige generaties kunnen overdragen. Daar kunnen en moeten we nu al werk van maken! Het biedt ook kansen en die zou ik graag benutten. Daarom zie ik uit naar de komende Future Green City waarin we onderwerpen verdiepen en nieuwe coalities smeden om de stad van de toekomst tot realiteit te maken. Wees erbij.”

Egbert Roozen
Directeur Branchevereniging VHG
 
Egbert Roozen (49) is sinds 2009 directeur van Branchevereniging VHG. De tijd dat groen decoratie was, is voorbij. Dat is zijn kernboodschap. Egbert verbindt het groen aan maatschappelijke uitdagingen op het gebied van leefklimaat, biodiversiteit en gezondheid. Op verzoek van de Europese Commissie heeft hij in een expertgroep meegewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwe programma ‘Nature Based Solutions in Renaturing the Cities’. Via grootschalige showcaseprojecten en toegepast wetenschappelijk onderzoek worden in het kader van dit programma natuuroplossingen ontwikkeld om de bebouwde omgeving duurzaam en leefbaar te houden. De ambitie van Egbert is hierbij het groen vooraan in de ontwikkelketen te brengen, zodat reeds bij het ontwerp rekening wordt gehouden met de realisering van groene baten.
 
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Future Green City wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2015 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie