FUTURE GREEN CITY Hét totaal event voor de leefbare stad 29 november t/m 1 december Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Exposities - OP EN TOP INSPIRATIE

Een groot deel van Future Green City beslaat unieke exposities die u als bezoeker heel veel informatie en inspiraite bieden.

Volkstuinen als Groene Motor  - De Future Green City 2016 Innovatieprijs - Green Junkies
 

Expo ’Volkstuinen als Groene Motor’

OpFuture Green City 2016 komt er een expositie geheel uit natuurlijke materialen die zal worden ingericht door A.V.V.N. De bijdrage van volkstuinparken aan de leefbaarheid van steden worden in beeld gebracht d.m.v. 4 cilinders van deze symbolische groene motor.

In Natuur worden de (potentiële) natuurwaarden van volkstuinen toegelicht. In Oogst komt de opbrengst van groente en fruit, maar ook van bloemen aan bod. Ook het delen bij de oogst, voedsel- en gezondheidsaspecten e.d. zullen er aandacht krijgen. Ontmoeting toont de rol van volkstuinen aan de sociale cohesie in een wijk. En bij medegebruik ziet u ook andere functies, naast tuinieren, zoals recreëren in volkstuinparken.


Expo Green Junkies

Deze expositie toont ‘Green Junkies’; Dit zijn planten die dusdanig zijn gekweekt dat ze fijnstof uit de lucht halen en hebben extra luchtzuiverende en CO2-reducerende eigenschappen. De planten hebben de bijnaam ‘Green Junkies’. Vanuit de Greenport, het groene economische hart van de Metropool Regio Amsterdam (MRA), initieert, adviseert, realiseert en accelereert  projectbureau Corporation MyEarth 'Green Junkies’ als duurzaam prestatie groen met impact op het klimaat voor  ‘Livable, Healthy Cities’.

ME@deStelling2.0 staat voor de aanleg van een groene klimaatgordel, met innovatief duurzaam prestatie groen, in en om de Metropool Regio Amsterdam. Een natuurgebied van 25.000 hectare. Deze groene klimaatgordels –Green Defence Lines – verbeteren substantieel de luchtkwaliteit in de MRA, dragen bij aan een sterke toename van biodiversiteit, stimuleert toerisme en sociale werkgelegenheid en voorziet in sportieve natuurbeleving en recreatie dichtbij huis voor 2,6 miljoen inwoners van de MRA.
 
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Future Green City wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2015 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie